Güneş Kremi Seçerken İçeriğine Dikkat Edin!
Kozmetik ürünleri ile ilgili bilinçli olmalıyız;çünkü cildimizle temas eden kozmetiklerin bizlere verebileceği pek çok zarar vardır.
Bunun için öncelikle bir kılavuz hazırlayan Bakanlık, ürünlerin üzerine “Güneşten koruyucu ürün kullanıldığında dahi güneşte çok uzun süre kalmayınız”, “Güneşe fazla maruz kalmak ciddi sağlık tehdididir” yazılması gerektiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı, kılavuzda, özellikle bebek ve çocuklar için üretilen ürünlerin üzerine, “Bebekleri ve çocukları doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakmayın. Onları öğle saatlerinde (11.00- 16.00 arasında) güneşe çıkarmamaya özen gösterin. Bebek ve çocukları uygun giysiler, şapka ve gözlük gibi koruyucu aksesuarlarla güneşten koruyun” yazılmasının da uygun olacağını açıkladı.
GÖZ ÇEVRESİNE SÜRME
Bakanlık, güneşten korunmanın devamlılığını sağlamak için özellikle terledikten, yüzdükten veya havluyla kurulandıktan sonra uygulama işleminin tekrarlanması gerektiğini belirterek, ürünün göz çevresine uygulanmamasının önemine değindi.
6 CİLT TİPİ VAR
Klinik denemelerde 6 tip cilt olduğunu anımsatan Bakanlık, bunları çok açık ten, açık ten, az açık, orta, koyu ve çok koyu olarak sıralarken, ürünlerin de bu doğrultuda düşük koruma 6- 10 faktör, orta koruma 15- 20- 25 faktör, yüksek koruma 30- 50 faktör, çok yüksek koruma 50 ve üzeri faktör olarak belirlendiğini hatırlattı.
Muhakkak alacağınız ürünlerin içerik kısmını dikkatlice okuyun ve satıcının konuşmalarına aldanmayın,kendi kararınızı kendiniz verin!
Bu arada eğer içeriğini bilmiyorsanız aşağıdaki siteye tıklayın, kozmetiğin adını yazın. Karşınıza formülünde bulunan maddelerin kırmızı yeşil ve sarı olarak değerlendirmesi çıkacaktır.
Burada “FİND” yerine almak istediğiniz ürünün ismini yazın ve çıkan değerlendirme tablosunu inceleyin.
Güneş kremi seçerken bilmek lazım: PPD ve PA+ nedir?
Çinko oksit kremleri yüzyıllardır güneşten korunmak için kullanılıyordu.
Sonra güneşin ultra viyole ışınlarını filtreleyen maddeler keşfedildi ve 1936’dan itibaren pazara sunuldu.
Bunların bazıları yüzeyden ışınları geri yansıtmak (inorganik fiziksel filtre), bazıları ultra viyoleyi emip yok etmek (organik kimyasal filtre) içindi. Sonraları 1974’te “sun protection factor” (SPF), güneşin yakıcı etkisini ölçen bir sistemin kısaltılmış baş harfleri dünya standartlarına uygun bir ölçü olarak belirlendi. 1977’de waterproof güneş filtreleri çıktı.
Persistent pigment darkening (PPD)
Japonlar tarafından geliştirilen “kalıcı koyulaşma” metodu (PPD), UVA ışınlarının deriyi koyulaştırdığı süreci ölçme metodudur. Güneşin yakma ve eritem oluşturma şiddetini ölçen SPF metodu gibi PPD metodu da derinin koyulaşma, bronzlaşma şiddetini ölçer. Teorik olarak 10 PPD koruma içeren bir kremle, hiç korunma kullanmayan bir insandan 10 kat daha uzun süre güneşte kalınabilir.
PA sistemi
Beyaz tenli olmanın asaletle ilişkilendirildiği Uzakdoğu’da, özellikle Japon firmalar UVA’dan korunma üzerine kurulu PA sistemini kullanıyorlar. PA sistemi de PPD’deki reaksiyonlara göre ölçümleme yapar ve doğudaki markaların güneş koruma ürünlerinin üzerinde yaygın olarak kullanılan bir işarettir.
Japon Kozmetik Endüstri Kurumu’na göre bu sistemde ışınlardan korunma şöyle belirlenmiştir:
PA+ 2-4 arası UVA korumasına sahip, PA++ 4-8 arası UVA koruması, PA+++ sekizden yüksek UVA koruması demektir.
GÜNEŞ KREMİ
*’Hassas ciltler için yüksek koruma sağlar.
Ersağ 50 Faktörlü Güneş Kremi özel formülü sayesinde güneşin zararlı ışınlarını süzmeye ve cildi korumaya yardımcı olur.
”Uzmanlar tarafından güneş lekelerinin oluşmaması için güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş kremi kullanılması önerilmektedir.
*’Kolay sürülür, yapışkan değildir.
Güneşe çıkmadan önce, tüm vücuda eşit oranda yayarak uygulanır.
denize giriş ve çıkışta yeniden uygulanır.
Kod:205 200 mı. Fiyatı 62.50
Üye olarak bu ürünü %20 daha uyguna alabilirsiniz!
Kullanımı: Güneşe çıkmadan önce tüm vücuda eşit oranda yayarak uygulayınız.
Her denize giriş ve çıkışta yeniden uygulanır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN